Waarom wij onze tulpenbollen met de hand planten

Bij de Tulpenbrouwerij worden alle tulpenbollen met de hand geplant. Dit doen wij om twee redenen: ten eerste zijn we te kleinschalig om met grote machines te werken, ten tweede zijn wij deze manier van werken zo gaan waarderen, dat we niet meer anders willen.

Door met de hand te planten, gaat elke bol twee keer per jaar door onze handen. Vertoont een bol tekenen van ziekte, dan kunnen we deze bol direct verwijderen. Gelukkig kwam dat tot nu toe slechts sporadisch voor.

Beschadigde bollen

Een van de grootste voordelen van het werken met de hand is dat de huid van de bol niet beschadigd raakt door een rooimachine. Beschadigde bollen zijn namelijk vatbaarder voor schimmels. We houden onze bollen dus gezonder door er voorzichtig mee om te gaan.

De huid beschermt tulpenbollen tegen ziekten.

Zorgvuldig werken

We zijn begonnen met deze manier van werken omdat we eenvoudig weg te kleinschalig zijn om met machines te werken. Het is te duur, en deze machines zijn niet berekend op onze kleine hoeveelheden.

Maar nu we eenmaal een paar jaar met de hand werken, willen we eigenlijk niet anders meer. Het werken met tulpen is zoveel mooier als je individueel zorg kunt besteden aan elke bol en als je ziet hoe mooi de bollen eruit zien.

De Tulpenbrouwerij zal dus waarschijnlijk een kleinschalige onderneming blijven.

2 gedachten over “Waarom wij onze tulpenbollen met de hand planten

Plaats een reactie