Tulpenbier wint brouwerswedstrijd ‘Nederlands Nieuwe’

Dutch Tulip Beer van havenbrouwerij Het Brouwdok in Harlingen – gebrouwen met tulpenbollen van De Tulpenbrouwerij – is uitgeroepen tot Nederlands Nieuwe 2021.

Nederlands Nieuwe is een prijs van BIERburo, dat nieuwe introducties op de biermarkt beoordeelt op kwaliteit, originaliteit en creativiteit. Belangrijk is ook dat het nieuwe bier een duurzaam en lokaal product is. Het Dutch Tulip Beer van Annelies Hornstra van Het Brouwdok wist dinsdag deze prijs in de wacht te slepen.

Bij De Tulpenbrouwerij zijn we supertrots op deze prestatie van Annelies en Gerard van Het Brouwdok. Zij geven restproducten van onze tulpen een prachtige bestemming en maken er een topproduct mee. Annelies vertelt in een interview met het horecavakblad Entree Magazine meer over haar Dutch Tulip Beer. Ook Bierradio.nl besteedde aandacht aan het tulpenbier.

Tulips Are Calling Me

Het mag dan hartje zomer zijn, maar Het Brouwdok staat met de expositie Tulips Are Calling Me zeker nog tot eind augustus in het teken van de tulp. Je kunt er creaties van Annelies bewonderen, QR-codes scannen om tulpenfilmpjes te bekijken en natuurlijk tulpenbier proeven.

Zelfs het kleinste kamertje staat bij Het Brouwdok in het teken van de tulp

Niet alleen in Harlingen is het tulpentijd, ook bij De Tulpenbrouwerij. De bollen worden nu gerooid en vanaf augustus zijn ze weer verkrijgbaar.

Van het tulpenbier is een beperkte oplage gebrouwen die momenteel verkrijgbaar is bij Het Brouwdok in Harlingen en op 1 augustus op de streekmarkt aan ‘t Flinkeboskje 2 in Hemelum. Eind september wordt een nieuwe oplage van het Dutch Tulip Beer verwacht die verkrijgbaar is bij Mitra. Eventuele andere verkooppunten worden tegen die tijd op deze pagina bekend gemaakt. Meer informatie is ook te vinden op www.dutchtulipbeer.com

Lees ook: Tulpenbier van Friese tulpenbollen

Plaats een reactie