Tulpen en de laatste modekleuren

Tulpen trekken zich uiteraard niets van de mode aan en waaien met geen enkele trend mee. Toch wordt de vraag naar tulpen deels bepaald door modetrends. Is een bepaalde kleur in, dan zijn ook tulpen die daar qua tint goed bij passen, populair.

Behalve blauw- en groentinten, doen ook paars en roze dit jaar weer mee met de voorjaarskleuren van 2017, volgens het  in modekringen gerenommeerde kleurinstituut Pantone.

Pantone kleuren

 

Purified is onze modekoningin

Onze tulp Purified volgt de mode dit jaar het meest prominent, of volgt de mode misschien Purified? De modeontwerpers en trendwatchers verzinnen het tenslotte niet allemaal zelf…

Pale Dogwood, Primrose Yellow en Greenery, deze tulp heeft die zachtroze, warmgele en natuurlijke geelgroene tinten in zich, die in de loop van de bloei in intensiteit toenemen. We roepen Purified daarom uit tot onze ongekroonde modekoningin van het jaar.

 

Purified
Tulp Purified

Pale Dogwood wordt door Pantone omschreven als een rustige, vredige lichtroze kleur met een aura van onschuld en puurheid. Een kleur die subtiliteit uitstraalt. Primrose Yellow straalt warmte en vitaliteit uit en de groentinten nodigen uit contact te maken met de natuur, en dienen als complementaire achtergrond voor de levendiger kleuren. Dat hadden we zelf niet beter kunnen zeggen…

Groen is natuurlijk een kleur die direct geassocieerd wordt met de natuur, maar voor een bloem is het geen populaire kleur. Je treft er soms wel een vleugje van aan in de bloemblaadjes van een tulp.

 

Plaats een reactie