Hetty de Jong schildert tulpen van De Tulpenbrouwerij

De tulpen van De Tulpenbrouwerij zijn door kunstschilder Hetty de Jong uit Balk met olieverf vastgelegd op canvas. Een bijzondere samenwerking, en van het prachtige resultaat laten we natuurlijk graag iets zien op deze site.

Maar als je alle schilderijen wilt zien, zul je deze zomer naar Friesland moeten. Ze zijn te zien tijdens een expositie in Warns. Daar zijn ook onze duurzaam geteelde tulpenbollen te koop.

Tulpenschilderijen

Kunstschilder Hetty de Jong schilderde haar hele leven al, maar is zich in de afgelopen vijftien jaar gaan toeleggen op fijnschilderen. Ze schildert onder meer portretten, stillevens en landschappen. En natuurlijk bloemen. “Daar heb ik iets mee en ik ben gek op tulpen. Ik vind de kleuren mooi en de bloemen prachtig. Het zijn kunststukjes, mooi om te schilderen”, vertelt ze.

De Jong schildert altijd met olieverf. “Olieverf geeft mooiere kleuren en het vloeit beter dan acrylverf. Zeker als fijnschilder is dat prettig werken. Het droogt heel langzaam. Olieverf vraagt om geduld. Eigenlijk net als het veredelen van tulpen.”

Brons, steen en keramiek

Beeldhouwster Freeke Klerekoper uit Warns stelde de tentoonstelling samen. Zelf exposeert ze met beelden van brons, steen en keramiek. Er zijn ook zilveren sieraden te koop van Janny Klein uit Oranjewoud. Zij combineert zilver met glas, rubber, kunststoffen en soms edelstenen.

(tekst gaat verder onder de foto)

Verwondering – Freeke Klerekoper

De expositie is bij Atelier Beeldende Kunst, ’t Sou 24 in Warns. Openingsdata en -tijden: van 13 juli tot en met 24 augustus 2019, elke zaterdag en zondag van 13.00 tot 18.00 uur (en op afspraak). De toegang is gratis.

Plaats een reactie